~LEts cOver oUr cheSt gUrls~

Saturday, December 31, 2011
                                 assalamualaikum!!!

well hello there!hai!!korang chat..akuh still dlm mood cti!ok hari ni akuh na cita psal pompuan2 aje! bkn brmaksud laki ta leh bca!!buleh sja tmbh ilmu!tpi more to ladies la because this topic cover about our aurah kn!
hmm...im not saying that im perfectly cover my aurah but ade hadith yg mengatakan "sampaikanlah walaupon stu ayat!" so hari ni akuh na share on "HOW WE COVER OUR CHEST" 


hmmm..ok ! skang kan da trendy pkai shawl la pashmina bagai kn!(ta maen la tdung bawal) akuh pon pki gak! tpi ade yg pkai shawl da cantik tapi..........................................................




tapi ta cover our chest la kn!! bknkah lbeh cntik kalau...............................................



waaaaaaaaaaaaaaaaa....kan comel!!haaaa..............
kan ALLAH pon telah berfirman..

Firman Allah s.w.t. yang bermaksud: “Wahai Nabi, katakan kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu, dan isteri-isteri orang mukmin, ‘hendaklah mereka melabuhkan jilbab ke seluruh tubuh mereka. Yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali sebagai wanita baik agar mereka tidak diganggu.’”(surah al-Ahzab ayat 59)

Sains pon telah membuktiknnya!

1)Merujuk artikel "The Science Behind the Veil" mengatakan 'Ujian-ujian menunjukkan 40-60 peratus kepanasan badan seseorang hilang melalui kepala justeru menutupnya terutama dimusim sejuk dapat mengawal suhu badan seseorang berbanding mereka yang lain'.

2)V.G. Rocine, seorang pakar otak mengatakan fosforus otak menjadi cair pada 108 suhu Farenheit. Keadaan ini boleh berlaku sekiranya seseorang berada di bawah keadaaan panas terik tanpa menutup kepala. Apabila fosforus cair, fungsi otak akan menurun. Hal ini dinyatakan dalamwww.islamonline.net/english/Science.

3)Dalam artikel lain pula iaitu Highest Phosphorus Foods di Canadian Neuro-Optic Reserch Institute Online, dinyatakan, "sekiranya suhu badan seseorang mencecah lebih daripada 105 darjah Farenheit, ia amat berbahaya kerana fosforus otak akan cair dan ini menjejaskan kesihatan otak. Justeru, kepala hendaklah ditutup dalam keadaan cuaca panas".

4)Mereka yang 
memakai tudung tidak terpengaruh secara menyeluruh dengan pewarna rambut,menurut pakar sains ,pewarna rambut mempunyai bahan yang boleh merosakkan kulit kepala apabila terdedah dengan matahari dan kesejukan.haaaa..xsehat la rambut kita kan..


kan skang rmi da pki shawl...tpi dyorg ta taw mna na cri..haa.. mcm akuh akuh wat sndiri shawl akuh.. contoh..





hmm...korang bole bli kat kamdar ke mna2 kain chiffon...act sbb akuh wat sndiri sbb bdan akuh kan gemuk..sbb tulah wat sndiri wlaupon shawl kat luaq da lebar tpi itu utk org kurus coz bidang dyorg kecik...



mcm tdung tem rya ni pon bli sndiri!!tpi klu korang na shwal labuh akuh suggestkan TUDUNGPEOPLE  sbb dy jual shawl labuh n cantek sgt jadi ta yah susah2 jahit mcm akuhkn!!sbb material dy sma!






cantikkan!!so akuh harap akuh da share sdikit sbyak yg boleh jika saudari2 na cri shawl labuh yg cantik!!! 


lets cover our chest..
our aurah..
our dignity!!!

hope enjoy reading..
assalamualaikum!





~mNa akUh hiLanG???~

Saturday, December 24, 2011
                             assalamualaikum!!
           hai semer..setelah genap 2 bulan brulah ku mengupdate blog(melayu+english!!)haha~ adelah kerana sya sngtlah cbuk memasuki alam sem2 d uitm...adah dmaklumkn bhawa mnjadi pelajar farmasi amatlah cbuk,,,ni bru cti midsem..korang bley byng tak smggu ade 3 TEST-2 QUIZ!! pergh..terbaik,,,no wonder org ckp doc belaja terok...farmasi pon da na pengsan...act we only learn a quarter from doc sylibus yo!haha~pon cm na pengsan..tem leb LIQUID DOSAGE FORM(lab yg wat ubat ye kwn2) rsa mcm na cbut kaki!akuh jela kn...bdn gemuk maka knalah brthan ye!tpi chaiyok!!honestly!! i suka u!!haha~practically more interesting than theory yo!!(pehal yo-yo neh)haha!n as a farmasist i have 8 subject to cover..(meh na cita sket)


1...LIQUID DOSAGE FORM(of coz wat ubat but in a liquid form la kn...coz dy ade mcm2 ade solid la        semisolid la..)
2...ANATOMY(yg belaja bdan2 org uh!!haha~klu korang na tahu pipi org sains buccal!!waaaa...)
3...CALCULUS(kira2 mcm admath wooo..akuh ingt tade da admath..adeyh..tpi akuh mnat gak!haha)
4...CHEMISTRY(ha...na nma pon wat ubt mesty tahu chemical2 semer an..of coz bebeh!)
5...CTU(ha....ni belaja agama..best kdg2 tgok vid nengok citer rasulullah s.a.w...best!!)
6...BEL(ni pon faveret!!!haha!blaja english la~ape gik...best2)
7...MICROBIOLOGY(ha..ni belaja bacteria2 dy bntuk ape..membiak pki ape..slepas dri kuliah ini sy dgn pnuh hati2 ye tahu dmna kuman berada!)
8.KESATRIA(last n formost is kesatria iaitu sy belajar TEMPUR TANPA SENJATA!!ingt gemuk ta ley wat ke..haha!buley taw!)

byk ta????haha!byk la jgak its not complicated but its really COMPLICATED!! full of assigment.quiz,test,lab n exta2!!!haha!
lastly doakn caye brjaya!!!(adekah sy akn jadi seperti ini???)

same ta dgn bwh??? bwh lgy comei kowt??

ok!fine ta comei bye!haha~
bye..
hope enjoy reading!!
assalamualaikum!



~bila mak ayh kata jgan~(1)

Sunday, October 23, 2011
                                assalamualaikum!!!

 apakhabar semua???sihatkah??smoga semua berada dlm pelukan rahmat cinta ilahi!!haha~lama rasanya x mnulis~sbonarnya da cti dua minggu tpi msih x de mood na mnulis~biasalah org bru lpas exam rsa kemlasan utk menulis itu ada ya!!haha~ ok hari ni na crira sket kisah2 hidup alya mahu dshare(haha tunggang tebalik bhsa melayu akuh) kepd anda semua~moga menjadi tauladan dan djdikn pgjarn!

ok~alya mesti semua org prnah melalui situasi ini bila kita mahukan sesuatu  tapi mak ayh tidak meigizinkan??? pernahkn??klu x penah tipu!!(wah dgn nada confident haha!) alya pasti semua pernah~ situasi ini trjadi juga kepada alya beberapa kali(haha tipu sbnarnya da byk kali)  sbb alya ini ska melakukan mcm2 benda! utk hilangkan kebosanan~namun kita ni kan masih remaja terlalu cepat membuat keputusan dan merasakan keputusan kita semuanya betul~jadi mak ayh pon menasihati kita dgn mengatakn "JANGAN NAK!"kita pon menarik muka x lawa langsong!!haha~ dan mgkin ade juga yg x mengedahkannya! tpy AWAS!! sebenarnya ibu bapa kita mengatakan yg benar~ sbgai contoh:


ALI : mak chek nak keluaq p KL buley dak mak~chek keluaq nan kengkawan(sbnarnya nk jmpa makwe)


Mak: ang nak p dgn apa??ang kan x da lesen jadi apa2 bu ada akai!!


ALI : ala mak bukan x besa!ALI da besa p merata x jadi apa pon~mak ni dok pkiaq x elok tu jadi x elok!


MAK : mak bkan apa mak rsa x sdao hati! ang  x pyh p lah!dok rmah bagi mkn aym ni! tlong mak kn dpt                      pahala!


ALI :aaaaaaaah mak ni !chek x kira chek nak keluaq jgak!blah la mak semua cek nak semua x buleyh! da ah mak chek p dlu~


akhirnya x smpat smpi utk jmpa aweks trcinta ALI kmlgn dan x smpat mnta maaf kpd ibunya.

Maka bnarlah hadith ini~
      Abul-Laits Assamarqandi meriwayatkan dengan sanadnya dari Ibn Abbas r.a. berkata: "Tiada seorang mukmin mempunyai kedua ibu bapa lalu ia pagi-pagi ia taat dan baik pada keduanya melainkan Allah s.w.t. membukakan untuknya daun pintu syurga, dan tidak mungkin Allah s.w.t. ridho padanya jika salah satu ibu atau bapanya murka kepadanya sehingga mendapat redho dari keduanya. Ditanya: Meskipun orang tua itu zalim? Jawabnya: Meskipun zalim. Dan didalam hadis marfu' ada tambahan: Dan tiada pagi-pagi ia durhaka (menyakiti hati) orang tuanya melainkan Allah s.w.t. membukakan baginya dua pintu neraka dan jika hanya satu maka satu."

jadi kwn2 yg alya syg!!taatilah ibu bpa kamu nescaya kamu akn bahgia dunia dan akhirat! igt ya kwn2 ibu bapa dan keluarga itu priority yg utama!!jgn sisihkan mereka!! sayangilah mereka dgn hati yg iklas maka kasih syg anda trhadap mereka akn dblas Allah dgn redhonya!! wallahuallam~

kalau kita selalu membuat mereka tersenyum pasti kita juga bahagia!!

~b0ring m0nday!!~

Monday, September 26, 2011
                                 assalamualaikum~

not much to say~just a borink monday~






wif my bestfren in uitm~ =)

celamat ary raya!!!

Sunday, September 25, 2011
                                assalamualaikum!!!

             hai korang semer!!lma rsenya akuh x mnulis~rse berkarat terasa!!muahaha~! mmg lma gila kot x mnulis~last akuh mnulis d blog ini~muahaha skema!last july lalu! la ni da september lma da kot~ haha! kesibukan melanda ya tem tuh~ x smpat kerana saya mengalami byk prtukarn~hehe pertukaran apa t akuh cita skang topik dy snang ja akuh nak cita ~akuh nk cita pasai raya akuh!haha~raya blom abes lagy an???? raya kan sebulan! jadi dgn jayanya akuh ingin mgucapkn SELAMAT HARI RAYA!! haha sja nk boh hruf bsaq bgi hampa terbeliak mta~muahaha! terlebih sdah!



























selamat hari raya dri alya sekerluarga!!

setelah balek dari solat raya!!hehe~kami pon mengmbil gamba yg sebyk mungkin!hehe~ korang layan je la gamba raya first hari raya ye~layanss!!!


akuh posing sorang!hehe~keji!
keluarga akuh ade lima orang ja!akuh suka even maybe korang rsa sikit! but akuh rasa mcm oklar~x rsa nk adk bradik lbey!!nuhaha~bajet mcm ska sket~padahal takut jeles!hehe~

memperkenalkn adk bongsu one n only!hehee~encem??manis adala!muhaha keji!


ok!!skrang memeperkenalkn!!mama n papa yg sye sgt3 la sayang!!
encem x papa caye???cantek x mama caye!!hehe

seterusnta my lovely sister yg vogue lgy bergaya!dy klu bergaya no 1!!!minah melaram~muhaha keji! klu dy tahu akuh ckp cmneh mahu dy cepuk kauh!hehe~

tgok gaya pon taw~muhaha!

akuh mmg ska merepek dpgy hari !ptot ayh kasi wet raya ni terbalek akuh yg bgi! kau ado!!haha!

mak pulak hehe!!!


seterusnya sesi merepek d luar rumah!haha~
saye n kak ina ni mmg sma ja prgai~ x btoi!
last skali tgah kami merepek2 d luar tetiba mak akuh snap la gambaq mama pulak! haish hampa ni!! hehe kami pon snap la gamba! ni hasil dy!muahah~

excited x mak akuh!haha~seronok org tgkap gmba dy!haha~

ok da la tuh kita jumpa d lain msa n waktu!!bye!
thanx 4 reading ya!

caye mntak maaf~

Wednesday, July 20, 2011
                            assalamualaikum~

      hai lame beno teman x mnulis~rsa sngal tgn plak nk mnulis~firstly caye in mntak maaf pade semue krana caye x mgupdate ape2 maf sy sgt buzy coz byk tkar2 tmpt blajar~mula2 akuh dmatrik kdian akuh d uitm~ spnjg dua blan yg akuh tmpuh alhamdulillah ALLAH bg klancran kpada semuanya~yg x lncr tu kdg2 akuh la ~ biasalah bru nk biasakn tmpat bru~moga2 jln yg kauh ambil ni dredhaiNYA~

~yuhu!!!sy d sini!!~

Sunday, June 26, 2011
                            assalamualaikum!!!!

hai awok2 semer!!!korang shat???caye pon shat la sgt!!korang sory la x post bgitu lame yeh!!krana kini sy cbuk2 d UITM!!msty korang mcm what????UITM plak dah???yup!! from matriks kulim pndah UITM penang!! wohoo!! lgy dkat~mmg nasib uh~alhamdulillah akuh d sni... akuh c buk nk test t akuh free akuh cite cmne!! have a good day u olls!!! assalamualaikum!

~HOT FM facebook fanpage kna HACK?????????????????????~

Wednesday, May 11, 2011
                          asslamualaikum!!!

HOTFM pnya fanpage kna hack????ha!! terkejut??akuh pon terkejut!!da la d hackkn slama 23 jam plak uh!! smpai skang!! fuyoo!! klu korang x caye korang click neh!! HOTFM pastuh p tgok sndiri!!smpai skang depa kna croboh!

dasat2 skang smer bnda nk ceroboh!!alahai~ x de keja da borink sgt kod depa neh!! depa glar diri depa RILEXKREW~ papon an hotfm x gtaw pape g~ sbb skang pon masih d hack oleh org itu!!!

korang tgok prinscreen kat bwh ni~ (dri internet)









dasat tol!!akuh pon x phm~ so pas ni hati2 ah coz org ni lay hack mna2 pon fb or tweet mknanya! pergh!!! akuh bkan kagum tpi terfikir cm no ekau terer sgt neh smpai bley hack2 org!!x bek woo~hak3~ok pape korang ley coment kt bwh! akuh chow dlu~
assalamualaikum~
thanx 4 reading this entry!!






~UPU apekah~

Thursday, May 5, 2011
                        assalamualaikum!!

ha~pe kabo semer??chat?? kitew mmg  slalu chat!!hak3~bajet kaw~x de akuh skng tgah rsaw ngan kputusan UPU esok!! APEKAH?DIMANAKAH? semer persoaln ni akuh tertanya~DAPATKAH? mcm tu la an~ akuh rsa semer SPM candidate 2010 tgh rsaw or trfikir2!!hak3~ ayat apekah itu!! msty r~ klu gwa x dpt gwa akan msuk matrix r pe g an!!nk2 dkat nan umah akuh! kt KULIM ley mummy mai tiap2 mggu~bajet manja!!hak3~ naseb akuh dpt matrix~klu akuh x dpt CONFIRM msuk F6~taubat akuh x nk!! akuh bkn apew??akuh da x larat na ulang blek skola nan asrama! apew yg akuh wat kat skola dlu!!knapekah??msty korang trtanya!

akuh pnya skola x mcm korang...akuh dok ostel!!ha!!tuh x pe g~ akuh kna nek bas ke skolah dlm perjalanan  2KM!!!apekah!mkn msa beb!!da la ramai!!sumbat lak mcm tin sardin!!ni gambo bas kitaorg KOCIK gla!!
ce lihat!!


hua!!kecik gla~kaki gwa yg pendek pn x ley lpas PLUS akuh pnya bdan yg bsar..ssh nk muat der!! aduh!! tobat r x nk!pastu skola akuh x de pdg! akuh ulang X DE PADANG!! dan saye brjalan 1 km dri skola saye untuk ke padang dkola lain!! bley plak...ampa msty ingt skola akuh ceruk mna an!! x de cerok mna pon!! tgah georgetown PENANG beb!!ha~ce bayang!!tpi skolah ni best thap DEWA!!eleh~hak3~tpi seyes beb x tipu!!cma reason yg tuh la akuh x lrat!!ni gmba2 akuh tem akuh sokola!!layan~

ce cari mna akuh!!la yg bajet besar ah!!gwa pengawas hijau!!HULK!!kah3~

korang cri HULK kaler ijau duk tpi ustazah tdung koko!akuh le tuh~

nmpk katak tuh??gwa bdak BIO bajet nk men bedah2!! ngeh3~


akuh bersama kwan caye yg tomei2!!!

sob3!!sdeyh plak akuh mngenangkan pristiwa lalu!!nk cita pasal UPU ja~melalut kot len!!hak3~ ok chow
papai!!assalamualaikum~
thanx 4 reading this entry!!







~imam muda 2~

Saturday, April 30, 2011
                        assalamualaikum!!!


hai hampa!!!x dan nk ckp pape tros boh gmbaq!! GELOJOH!! hak3~ ok2 akuh bkn apa cma semer org tgh hot cta sal PRINCE WILLIAM and PRINCESS KATE~ akuh nak cta psal imam muda.. msty hampa kta... alah mek ni~ tetiba ja! akuh bkn pa~hmpa msty da taw sgt la coz semer tgah pos sal ptera pteri uh! ak mlas la~ korang dh taw pon!!

ha ni akuh nk gtaw sal imam muda yg maybe korang x taw~ jgn khusyuk sgt tgok af!! tgok la gak imam muda tuk isian rohani!! ok! skang gwa x nk ckp byk!! akuh nk mmperknalkn 10 IMAM MUDA!! sbb akuh tgok tdi tema kelahiran..mnyayat haty...gugur air mato den ni ha!! huih!! byknya minah ni ckp!! skang gwa x nk byk ckp.. lyan gamba n biodata dyorg je eh!

1. Wan Najdi b Wan Mohd Noh , Umur 20, dari Kajang Selangor (guru taranum)
Najdi
2.Azlan b Zulkarnain , Umur 25, asal Cheras, KL (jurutera)
Azlan
3. Mujahid Suhaimi, umur 20, asal Singapura (bekas ahli gimnastik)
Mujahid
4. Amar , umur 27, asal Alor Setar Kedah (mahasiswa)
Amar
5.Mohd Fakrulrazzi (Fakrul) b. Hussin , umur 27 asal Terengganu (imam)
Fakrul
6. Nazrul Izwan Zulkifli , umur 26, Segamat Johor (guru besar)
Nazrul
7. Mohd Hassan Adli b Yahya , umur 26, Perak (Pensyarah)
Hassan
8. ZulFadli b Awang , umur 24, dari Brunei (pegawai masjid)
Fadli
9.Abd  Fatah b Ridzuwan , umur21,   Negeri Sembilan (fasilitator)
Fatah
10 . ALi  Khairudin Abd Marif , umur 26 , dari Sabah (guru Kafa)
Ali

 ha~ suci ja an mka depa uh!!! depa ni mcm pkerjaan..guru besar~imam~ yg pling dasyat  AHLI JIMNASTIK!! masyallah!! ini bermakna walau apa pkrjaan anda isian rohani itu prlu!! wah tetiba ja! ok thats all 4 tonight!!
thanx 4 reading this entry!
assalamualaikum!!

~new header!!~

Friday, April 29, 2011
                      assalmualaikum!!

hai hampa!!!caye ade header bru!!!ak sbnaqnya x prnh ade header!!!kbtulan kwn gwa ni~ si keyri ni pndi wat header..dy ni blogger famous gtuh!! korang nk tdok click kt nma dy!!dy ni baik hty krana tlah mnolng caye!! makceh keyri!! ni header bru dy!! jeng3~


akuh mntak kt dy yg simple2 ja~x nk srabut!!akuh neh bajet kemas!!tpi hampeh!! makceh taw keyri.. alang-alang akuh dok sbut nma dy korang vote la dy dlm


tlong vote tok dy!!!ni gmba dy!!



ha~~korang vote taw!!pastuh klu na order header bley g blog dy taw!!
papai!!
assalamualaikum!!
thanx 4 reading this entry!


~MATRIX tuk bdak pas spm!!~

Thursday, April 28, 2011
                              assalamualaikum!!!

hai hampa!!!wat pa??akuh bru check tdi kat web http://apps.moe.gov.my ni!!! akuh kn bru pas spm~jdik mcm2 la requst an????ha!!smlam akuh dpt tahu dripada kwan blog akuh iaitu  cik Eycha ini bahawa matrix akan diumumkan ary nih!! korang bley add cik eycha ye  dgn click ja kt nma dy!! okeh!..

okeyh!!back to da topic! bla korang click ja web tuh korang akan nmpak mcm neh!


okeyh pastuh dy sroh la korang boh ic n0....

lpas boh dy akan kuaq mcm neh!! klu anda berjaya lah!

KEPUTUSAN PENEMPATAN CALON
PROGRAM MATRIKULASI KPM SESI 2011/2012 

 
 

Makluman.

  • Anda membuat semakan menggunakan No Kad pengenalan 930606******

Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,
Kementerian Pelajaran Malaysia
NamaNUR ALYA AISYAH BINTI RAHMAT
No Kad Pengenalan930606******
No MatrikMS**************
Program PengajianPROGRAM SATU TAHUN
KursusM001-SAINS
Nama KolejKOLEJ MARA KULIM-KMKm*(M001 sahaja) 
Tarikh Mendaftar23 MEI 2011


alhamdulillah kira akuh layak la~skang ketaq nk tggu upu plak apelah nsib gwa ye? klu x dpt upu gwa amek matrix ler!!rmai gak la kwn2 akuh dpt matrix yg smer!! hehe~best gak!!!

klu korang nak taw byk matrix neh kt mlayasia...x ca ye??ce tgok!!byk x byk!!


 Kolej Matrikulasi
Kolej Matrikulasi Melaka:Kementerian Pelajaran Malaysia
Londang, 78300 Masjid Tanah
Melaka
No Telefon : 06 - 3847778
No Faks : 06 - 3847190
Laman Web: www.kmm.matrik.edu.my
 Kolej Matrikulasi Perak:Kementerian Pelajaran Malaysia
31600 Gopeng
Perak
No. Telefon : 05 - 3594949
No Faks : 05 - 3594413
Laman Web: www.kmpk.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan:Kementerian Pelajaran Malaysia
72000 Kuala Pilah
Negeri Sembilan
No. Telefon : 06 - 4841825/26/27/28/29
No Faks : 06 - 4841821/19
Laman Web: www.kmns.matrik.edu.my
 Kolej Matrikulasi Kedah:Kementerian Pelajaran Malaysia
Jalan Changlun-Kodiang
06000 Changlun
Kedah
No. Telefon : 04 - 9286100
No Faks : 04 - 9242178
Laman Web: www.kmk.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang:Kementerian Pelajaran Malaysia
13200 Seberang Perai
Pulau Pinang
No. Telefon : 04 - 5756090
No Faks : 04 - 5757389
Laman Web: www.kmpp.matrik.edu.my
 Kolej Matrikulasi Pahang:Kementerian Pelajaran Malaysia
26300 Gambang
Pahang
No. Telefon : 09 - 5495000
No Faks : 09 - 5498612
Laman Web: www.kmph.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Perlis:Kementerian Pelajaran Malaysia
02600 Arau
Perlis
No. Telefon : 04 - 9868613/614/615/616
No Faks : 04 - 9868542
Laman Web: www.kmp.matrik.edu.my
 Kolej MARA Kuala Nerang:06300 Kuala Nerang,
Kedah
No telefon : 04 - 7867250
No Faks : 04 - 7867254
Laman Web: www.mrsmkm.edu.my/knerang/
Kolej Matrikulasi Labuan:Kementerian Pelajaran Malaysia
Jln OKK Daud, Merinding,
Peti Surat 81753
87027 WP Labuan
No. Telefon : 087 - 465311
No Faks : 087 - 465715
Laman Web: www.kml.matrik.edu.my
 Kolej MARA Kulim:09000 Kulim,
Kedah
No Telefon : 04 - 4906422
No Faks : 04 - 4906426
Laman Web: www.kmkulim.edu.my
Kolej Matrikulasi Johor:Kementerian Pelajaran Malaysia
84900 Tangkak
Johor
No. Telefon : 06 - 9781613
No Faks : 06 - 9781672
Laman Web: www.kmjh.matrik.edu.my
 Kolej Matrikulasi
Teknikal Kedah
 Kementerian Pelajaran Malaysia
Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah
Pokok Tai
06720 Pendang
Kedah
No. Telefon : 04 - 4682508/4689
No Faks : 04 - 4682281
Laman Web: taskforcependang.jimdo.com
Kolej Matrikulasi
Teknikal Johor
 Kementerian Pelajaran Malaysia
Kolej Matrikulasi Teknikal Johor
Mukim Rimba Terjun
82000 Pontian
Johor
No. Telefon : 07 - 6881630
No Faks : 07 - 6881631
Laman Web: www.kmtj.matrik.edu.my



 Kolej Matrikulasi
Teknikal Pahang
 Kementerian Pelajaran Malaysia
Kolej Matrikulasi Teknikal Pahang
26400 Bandar Tun Abdul Razak
Jengka, Pahang
No. Telefon : 09 - 4677103/4661106
No Faks : 09 - 4661148
Laman Web: www.kmtph.matrik.edu.my
Kolej Matrikulasi Selangor Kementerian Pelajaran Malaysia
Kolej Matrikulasi Selangor
Kathong, Mukim Jugra
42700 Banting
Selangor
No. Telefon : 03 - 31201410
No Faks : 03 - 31201372
Laman Web: www.kms.matrik.edu.my
    

poning pale den!!byk btol!!k lah pape pon pada kwn akuh x dpt tuh mybe rezki korang ade kt tmpat len..okeyh!!chow dlu yeh!!
assalamualaikum..
thanx 4 reading this entry!!

~nk mnang ipad,blackberry,ipod touch n ticket wayang???~

Wednesday, April 27, 2011
                       assalamualaikum!!!

hai hampa!!ary ni akuh ade nk kci taw contest yg churpChurp ade kn.....


snang je~ just invite kwan2 ampa~pastuh bley mnang IPAD!!


lgy2!!bley mnang BLACKBERRY BOLD 3!!!




bley mnang IPODTOUCH!!gla kaw x nk!!



haha~~jdi korang tunngu apa lgy????korang just click ja AKUH NAK MENANG SEMER NEH!! n korang brpeluang mnang semer uh!!!haha~snang je..then SIGN IN then korang bley start!! 

so ape korang tunggu lgy!!cpat click n accept dan menang!! Cik ChUbBy ucap slmat berjaye lah ye~ 
follow tandanya  berterima kasih!! 
papai!!assalamualaikum!!
thanx 4 reading this entry!!





~bgun lmbt!!!~

Tuesday, April 26, 2011
                                   assalamualaikum!!

weh~hak3!!ary ni konon2 ak na g msk pancake la kt rmah bff akuh~ da besala cmtuh coz akuh rpat sgt nan dy!! tpy akuh nih BAGUN LAMBAT !!!ni pon celik2 tros la tlis~ x mndi g neh!!hak3~ trok2!akuh neh ade habit x chat aw~ ak ska tdo pas sbuh!! sbb tuh la ak mkin ChuBby!!hak3~bgun2 cri mknan r~ mana x gemox~ huh!

so, act ary nih ak cdg na buat vlog pasal nak wat pancake kt korang semer...skali bgun lmbt da~huhu! sdeyh~..
ni pancake~alo mcm mcd uh!! tpi ni buatan sendiri..ak ptut g umah dy kol 8~ skali ak bgun lewat!! sbb smalam akuh tdo kol bpew ntah!!huk3!!



ha~ ni dy! mybe adew org yg x reti na msk pancake akuh bley tlong ajar!!nnti next enty akuh kci recepi skali video eh!!dah gwa nak mndi!! chow~
assalamualaikum
thanx 4 reading this entry!!