~mana mai version of shawl labuh ni??~

Sunday, April 15, 2012
                         assalamualaikum!!!

salam muhibah semua!! ape khabar weh???sihat ke semua...harap berada dlm keadaan chat ye! ok now straight to the point.. last few days i've receive so many question about shawl yg alya pkai tu.. ok... sebenarnya alya da cita last post pasal shawl ni..tapi...ade yg tanya.....

ni soalan n jawapan..


  •  na beli kat mna?? : beli kat kedai kain
  • pakai macm mana??  : depends mcm2 cara boleh tapi g dlm gamba yg selalu alya pakai
  • chiffon jenis mcm mna??? :chiffon yg ta keras n ta lembut sbb dy senang bentuk awning
  •  mahal ta?? : ta mahal biasa ja 
  • ukuran berapa?? depends sbb badan alya gemuk kalu anda kurus mungkin berbeza
  • na lilit mcm mna?? : tggu next post

ok...ni alya na share dgn semua sharing is caring .. meh na cita from A to Z.. actually sejarah ciptaan shawl labuh ni bkan betul2 bermula dgan ustazah aku.. last few years masa kat sekolah menengah alya ade masuk pertandingan nasyid ni.. n my jurulatih nasyid masa tu ustazah aida.. dy sgt cantek n dy lah org pertama yg aku tgok bertudung selendang ni n labuh... akuh rsa boleh semer sekola kata CANTIKNYA shawl ustazah pakai...


dpendekkan cerita ustazah pon wat la shawl utk kami n mase tu lah kami tnya ustazah mcm mna ustazah wat tudung ni..ustazah ckp ustazah beli kain..tapi ustazah ta pki chiffon alya ta pasti la plak ustazah pkai kain apa tapi a bit panas n berat kain tu... shawl yg alya guna skang chiffon biasa.. bukan chiffon silk taw.. kalu chiffon silk dy lembut sgt n mahal jgak semeter dlm rm 24.50 haaaa!! mahal ta.. sbbb dy lembut kot.. 

na cita skang ni alya beli kain tu kat kamdar taw negeri lain yg selalu alya pegi gulatis jakel or sogo,, mana2 lah.. hmmm.. ukuran alya boleh agak badan alya la sbb plus size kalau org tu kurus mgkin berbeza... 

mcm mna na pakai alya akan update later sbb sng sgt,,, alya ta suka yg lebih2 sbb bag aku SEDERHANA ITU CANTIK...

ni antara kaler yg da alya buat n pakai...

purple



pink



light blue


maroon haha ta taw eja!
actually byk lagy kaler hitam merah n many more.. alya lebih suka plain kaler sbb dy nmpk sederhana n cantik.. keistimewaan dy 
  1. menutup our chest n aurah
  2. mmg snang na bntuk
  3. sejuk n ta panas (sama ja)
  4. lembut ta keras n ta terlampau lembut
  5. warna menarik
  6. sederhana tapi cantik
  7. ade pelbagai cara na lilit
  8. but i prefer yg biasa ni!

tapi kalu ade yg suka dual tone yg mcm kawan nasyid alya pakai ni pon ade...



ni view dari jauh!!
ok ni na tunjuk mula2 alya pakai tudung mase nasyid kebangsaan taun 2009 haha!! muka bebudak tuu....haha!

ni view dari dekat!! sori ukhti amek gamba sket!!

ni tem sebelum naik pentas.. sempat g!!

so this version is labuh n ta panas! mcm kaler u all boleh pilih..

cover  album!! haha!

ok..if banyak permintaan maybe i will consider na tlong beli n jahitkan utk korang kalu ada permintaan lah.. becoz dy depends on ur saiz or na labuh mana,..kalu ade permintaan ataw soalan boleh komen lah kat bawah.. t kite reply taw!! tutorial mgkin selepas ini.. kalu ade permintaan lah! ok chow dulu!!



alya..


12 comments:

AZaque HardyAR said...

kalau nak hadiah kan kat orang cmner? cmne nak cari ukuran untuk si dia? tp kalo tanya ukuran x suprise plak nanti...

~aLyA aIsYah~ said...

haha! kalu mcm tu kasi tahu ja badan du kurus or chubby n dy jenis pakai labuh or biasa saja..bisa diatur...=)

AZaque HardyAR said...

dia ni chubby2 n kurang tinggi dan dia pakai jenis biasa jer...n kalo lh saya nak pasangkan shawl tu dengan baju kurung warna coklat cream

AlyaaIBH said...

alya, nak jugakkk. bila nak buatkan. huhu. :(

Anonymous said...

salam..nk tanye..bape meter klu nk wat slendang ni?klu kain bidang 45, kna potong lg ke sepanjang tepi die?

Haslina Mohamad said...

Assalamualaikum..comel adik alya pakai shawl ni.Suka akak tengok...susah tak nak pakai shawl ni dik?kalau akak nak tempah boleh tak?:-))

nurul fazween najwa muhamad said...

Salam, akak..

Sy nk akak jahitkan boleh?nk taw harga, nk pki utk knvo..cne ek nk contact?

emel sy: nfnajwa90@gmail.com

~aLyA aIsYah~ said...

da ada shawl labuh jual kat loveprettyhawa.blogspot.com =) jenguklah taw!

~aLyA aIsYah~ said...

salam akak =)da ada shawl labuh jual kat loveprettyhawa.blogspot.com =) jenguklah taw!

~aLyA aIsYah~ said...

da ada shawl labuh jual kat loveprettyhaw.blogspot.com =) jenguklah taw!

Anonymous said...

boleh tahu tak apa jenis chiffon yg alya guna tu?

Sisters Shawl said...

salam..sy ade menjual selendang chiffon pelbagai color..kami juga mengambil customized order dari customer..blh buat selendang chiffon mengikut size yg you all suka..nk kecik, nk besar..nk labuh..sy blh buat :) blh tgk kt photo album page fb sy www.facebook.com/Sisters.Shawl blh jgk contact sy 017 324 3048 (call/sms/whatsapp/viber) utk respond yg cpt..

Post a Comment